Hoe WHO adviseur draait en toelating pandemie-beëindigend, effectief en veilig medicijn verhindert

Meer dan een jaar geleden waren er voldoende peer-reviewed, gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken die sterke bewijzen leverden voor de werkzaamheid van ivermectine als een behandeling voor COVID in elke ziektefase.

De hoofdauteur Dr. Andrew Hill van de Universiteit van Liverpool schreef een document over deze vele studies voor de COVID Guideline Development Group van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hill was een vroege en fervente voorstander van ivermectine. Zijn paper toonde aan dat ivermectine het aantal sterfgevallen met 75% zou kunnen verminderen als het over de hele wereld zou worden gebruikt.

Op onverklaarbare wijze verscheen het artikel enkele dagen voor de publicatie op een voordrukserver, waarbij de conclusies waren gewijzigd. In plaats van te concluderen dat ivermectine – een van de veiligste en goedkoopste geneesmiddelen ter wereld – wereldwijd zou moeten worden ingevoerd, werd nu geconcludeerd dat meer onderzoek naar ivermectine nodig was voordat het wereldwijd kon worden aanbevolen. Gezien het totale wetenschappelijke bewijs voor ivermectine, was dit een verbazingwekkende, eigenlijk schokkende, omkering door Dr. Hill.

Dr. Theresa Lawrie schrijft een brief aan Andrew Hill

Nog geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.