Ex-president Trump gaat sociaal netwerk lanceren: ‘TRUTH Social’

Oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump is druk bezig zijn sociale netwerk te creëren. Het platform krijgt de naam ‘TRUTH Social’ en wordt begin november gelanceerd, in eerste instantie alleen voor genodigden.

Het netwerk is het eigendom van de nieuwe Trump Media & Technology Group (TMTG) en de bedoeling is dat er ook een streamingdienst komt waarop ‘niet-woke’ programma’s verschijnen. Woke is een stroming van mensen die zich zeer bewust zijn van racisme en sociaal onrecht jegens minderheden.

“Ik heb TRUTH Social en TMTG gecreëerd om in opstand te komen tegen de tirannie van Big Tech. We leven in een wereld waar de taliban enorm aanwezig zijn op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen wordt opgelegd”, schrijft Trump in een verklaring. Hij noemt dat “onaanvaardbaar”. Trump wil met het netwerk een “stem geven aan iedereen” en een “rivaal” vormen voor de liberale media. “Ik kijk ernaar uit om heel binnenkort mijn eerste TRUTH uit te sturen op TRUTH Social.”

Na een testversie voor genodigden in november, zou TRUTH Social in het eerste kwartaal van 2022 volledig gelanceerd worden. Donald Trump zou voorzitter van TMTG worden.

Nog geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.