ORGANISATIE UNMUTE US WOEDEND OVER GERUCHTEN “NIEUW ZOETHOUDERTJE”

Copyright dewithuispodcast.nl & 070Online.nl

Ondanks de opnieuw massale opkomst tijdens de Unmute Us protesten van afgelopen zaterdag, komt het kabinet nog steeds niet tegemoet aan de eisen van de evenementenbranche.

Het is onbegrijpelijk dat het kabinet weigert om gehoor te geven aan de wensen van meer dan 150.000 demonstranten en 100.000 mensen die hun brood en bestaan ontlenen aan deze sector. De geruchten dat morgen wordt aangekondigd dat evenementen weer plaats mogen vinden met een capaciteitsbeperking van 75% zijn “een klap in het gezicht van de evenementenbranche,” aldus een woedende Jasper Goossen (Apenkooi Events, initiatiefnemer Unmute Us). “Ons wordt nu een nieuw zoethoudertje voorgehouden en het lijkt alsof we nu al blij zouden moeten zijn met het nieuws dat er morgen volgt. Maar dit is het doelbewust torpederen van de evenementenbranche en de creativiteit van de nacht. Het is natuurlijk volstrekt niet realistisch om rendabel evenementen te organiseren op driekwart van de capaciteit.”

“Er verandert echt bar weinig als ik de berichten zo lees,” zegt Darko Esser (woordvoerder Unmute Us Nijmegen). “Dit kabinet blijft stug haar eigen plan trekken. Het riekt naar verdeel en heers: een deel van de sector mag weer aan de slag, terwijl een ander deel op de bank moet blijven zitten. Zo wordt er een wig tussen ons gedreven. Solidair blijven met elkaar in dit verhaal moeten we scherp op het vizier blijven houden. Want onze eis is nog steeds niet ingewilligd, zonder enige betekenisvolle onderbouwing over het waarom.”

De organisatie van Unmute Us wacht in spanning de persconferentie van 14 september af en voert deze week weer landelijk overleg om eventuele vervolgstappen te bepalen.

Nog geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.