Duitse studie: Lockdown had geen effect op het stoppen van de verspreiding van het coronavirus

Uit een groot nieuw onderzoek door Duitse wetenschappers van de Universiteit van München is gebleken dat Lockdowns geen effect hadden op het verminderen van het aantal coronavirusinfecties in het land.

“Statistici van de Universiteit van München vonden “geen direct verband” tussen de Duitse lockdown en dalende infectiecijfers in het land”, meldt de Telegraph.

Uit de studie bleek dat bij alle drie de gelegenheden voordat Duitsland zijn lockdowns in november, december en april oplegde, het infectiepercentage al begon te dalen.

Het R-tarief – het getal dat aangeeft aan hoeveel andere mensen een besmet persoon het virus doorgeeft – was al onder de 1 voordat de lockdown-beperkingen van kracht werden.

Zoals we vorig jaar benadrukten, onthulde een uitgelekt onderzoek van binnen het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken dat de impact van de afsluiting van het land uiteindelijk meer mensen zou kunnen doden dan het coronavirus als gevolg van slachtoffers van andere ernstige ziekten die geen behandeling krijgen.

Dit is zeker niet de enige studie die heeft geconcludeerd dat lockdowns volkomen nutteloos zijn en niet werken.

Uit een peer-reviewed onderzoek dat in januari door Stanford-onderzoekers werd gepubliceerd, bleek dat verplichte lockdowns niet meer voordelen bieden voor het stoppen van de verspreiding van COVID-19 dan vrijwillige maatregelen zoals sociale afstand.

In maart vertelde Dr. Jay Bhattacharya, medisch professor aan Stanford, Newsweek dat COVID-19-lockdowns “de ergste fout in de volksgezondheid in de afgelopen 100 jaar” zijn.

Eerder dit jaar concludeerden academici van Duke, Harvard en Johns Hopkins dat er in de komende twee decennia ongeveer een miljoen extra sterfgevallen zouden kunnen zijn als gevolg van lockdowns.

Ander onderzoek heeft geconcludeerd dat lockdowns conservatief “ten minste zeven keer meer jaren van het menselijk leven zullen vernietigen” dan ze redden.

Nog geen reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.